Cele mai noi stiri sportive pe Blog
left


      Tenisul de masa

      

        Tenisul de masa isi are originea in secolul al IX-lea, in Anglia. Paletele erau din lemn, pluta sua cauciuc, cu manerul mai lung sau mai scurt. Mingea de celuloid apare in 1890 si datorita sunetului ii da si denumirea de "ping-pong". In 1920 apar si primele competitii nationale. Cel mai lung punct - 2 ore si 12 minute, jucat de romanul Paneth Farkas si polonezul Ehrlich Alojz. De aceea in 1937, I.T.T.F. horataste limitarea unui meci cand se joaca "doua din trei" la 1 ora si 1 ora si 45 minute cand se joaca "trei din cinci".

        Primul campionat mondial a avut loc la Cairo (Egipt) in 1939.

        In Romania apare in 1918, iar in 1926 la Bucuresti are loc primul concurs, unde exista deja si o sala speciala.

        In 1936 la Campionatele mondiale de la Praga, echipa masculina a Romaniei joaca finala probei, iar in anul 1950 aduce primele mari succese in tenisul de masa romanesc.

        Solicitand eforturi accesibile oricui si etaland pe langa indemanare si o pronuntata doza de gratie, tenisul de masa castiga noi adepti si se transforma incet dintr-un simplu jos intr-un sport in adevaratul sens al cuvantului.

   
        La Palatul Copiilor din Iasi exista un cerc de tenis de masa, unde doritarii pot fi initiati in tainele acestui frumos si elegant sport, iar cei cu calitati deosebite pot sa-l continue si la performanta.

        Cei mai buni din cerc participa la Campionatele judetene, interjudetene si nationale.

        Este alegerea dumneavoastra si noi va asteptam pentru a va initia in tainele acestui frumos sport.

 

Spiridon Nicoleta

Antrenor Palatul Copiilor